![Puding piernikowy z kaszy jaglanej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5074-photo-main.jpg)
Puding piernikowy z kaszy jaglanej
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao, cytrusy
Składniki:
przyprawa piernikowa do smaku
likier pomarańczowy/sok do smaku
orzechy laskowe trochę
kakao trochę
cukier - 3-4 łyżki
Dodatkowe informacje:
Bożo narodzeniowy deser dla wszystkich łakomczuchów.W szczególności dla bezglutenowców!
Smacznego.
Sposób przygotowania:
W oddzielnej misce wymieszać: kakao, przyprawę piernikową, cukier.
Dodać kaszę, likier (lub np sok wyciskany z owoców) i całość zmiksować.
Dosypać skórkę pomarańczową, orzechy laskowe, rodzynki i żurawinę.
Całość wymieszać.
Można podawać na ciepło lub na zimno.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.