Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
cukier z agawy Bio - 1 1/2 szklanki
drożdże świeże - 9 g
masło roślinne - 1 kostka
woda niegazowana - 1 szklanka
białko - 1 szt.
ser biały mielony tłusty - 200 g
mąka z amarantusa - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Z pierwszej porcji odsypujemy kilka łyżek, dosypujemy je do żółtek i miksujemy aż całość mocno zbieleje.
Odstawiamy na 1.5 godziny w ciepłe miejsce pod przykryciem aby wyrosło.
Gdy już nam wyrośnie, ciasto dzielimy na 3 równe części, każdą część formujemy w wałek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.