![Zwijańce z lazanii z dynią i migdałami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5081-photo-main.jpg)
Zwijańce z lazanii z dynią i migdałami
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
purree z dyni hokkaido
mielone migdały - 1 filiżanka
passata pomidorowa - 1 butelka
sól, pieprz do smaku
ser do zapiekania garść
Sposób przygotowania:
Na każdym plastrze rozsmarować purree z dyni, posypac migdałami.
Zrolować i przekroić na pół.
Do naczynia żaroodpornego wlać passatę pomidorową.
Do środka wkładać połówki lazani.
Posypać ziołami.
Opcjonalnie można posypać serem pod koniec pieczenia.
Zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.