![Kotlety z jaj (jajeczne)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5059-photo-main.jpg)
Kotlety z jaj (jajeczne)
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
- czerstwa bułka - 1 szt.
- sól morska do smaku
- czarny pieprz świeżo mielony do smaku
- bułka tarta do panierowania trochę
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- posiekany koperek - 1 łyżka
- cebula (duża) - 1 szt.
- olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Do startych jaj dodać 2 świeże, odciśniętą z wody bułkę, posiekaną natkę pietruszki, koperek i szczypiorek oraz zeszkloną cebulę. Całość doprawić solą i pieprzem (wedle uznania można dodawać wszelkie zioła i przyprawy), wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podawać na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.