![Krem z dyni i batatów](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5071-photo-main.jpg)
Krem z dyni i batatów
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Składniki:
dynia (ok. 1 kg) - 1 szt.
mleko kokosowe light - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Wydrążyć nasiona, miąższ przełożyć do osobnej miski.
W garnku rozgrzać tłuszcz.
Podsmażyć pokrojonego w kawałki batata.
Dodać dynię, pokrojoną pietruszkę i mleczko kokosowe.
Doprawić do smaku.
Zblendować.
Jeżeli całość będzie za gęsta, można dodać wody lub więcej mleka kokosowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.