Sałata z domowym sosem mango
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
mango świeże - 1 szt.
musztarda Dijon - 1 łyżka
słodki sok np. mango, pomarańcza (gdy sos będzie za gęsty) - 1/4 szklanki
Dodatkowe informacje:
Sos należy schłodzić w lodówce przez około 24 h.Dopiero wtedy przegryzą się wszystkie smaki.
Sposób przygotowania:
Owoc, musztardę, papryczkę chili i sok zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji.
Schłodzić w lodówce przez noc - sos się przegryzie i zniknie musztardowy posmak.
Następnego dnia umytą sałatę polewamy sosem, mieszamy i można zjadać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.