![Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5203-photo-main.jpg)
Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
ananas z puszki - 1 szt.
ciasto francuskie - 2 opakowania
Sposób przygotowania:
Do gotującego się soku ananasowego dodajemy rozrobiony budyń i mieszamy, dodajemy mascarpone i cząstki ananasów. Mieszamy.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, na każdy kawałek kładziemy nadzienie i sklejamy rogi. Pieczemy w temp. 200 stopni ok 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.