Ciasto z suszonymi morelami
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 3/4 szklanki
czekolada gorzka posiekana - 15 dag
jajko - 1 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
suszone morele - 15 dag
czekolada gorzka na polewę - 10 dag
Sposób przygotowania:
Wałkujemy ciasto na wymiar formy (24 x 24) i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Ciasto pieczemy w temp. 180 st. C, aż się zrumieni (ok. 30 min). Odstawiamy do wystudzenia.
Pozostałą czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto. Gdy zastygnie kroimy w kwadraty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.