Krem pomidorowo kokosowy
DagooshyaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
passata pomidorowa - 250 g
mleczko kokosowe - 400 ml
czosnek, zgnieciony nożem - 2 ząbki
imbir pokrojony w plasterki - 2 cm
bulion warzywny - 500 ml
cebula, drobno posiekana - 1 szt.
papryczka chilli, posiekana, bez pestek kawałek
kozieradka - 1/2 łyżeczki
mielona kolendra - 1/2 łyżeczki
mielony kumin - 1/2 łyżeczki
brązowy cukier - 1 łyżeczka
olej trochę
sól,pieprz szczypta
ryż jaśminowy do podania - 100 g
ziarna kminu, uprażone na pateni - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.