![Dżem rabarbarowy z imbirem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/5031-photo-main.jpg)
Dżem rabarbarowy z imbirem
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
cukier - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
2. Zagotowujemy i po 5 min dodajemy imbir
3. Gotujemy bez przykrycia na małym ogniu, często mieszając. Konsystencję sprawdzamy, spuszczając na chłodny talerzyk odrobinę dżemy - jeśli nam odpowiada, przerywamy gotowanie.
4. Napełniamy gorące słoiki i szczelnie zamykamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.