Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyDagooshyaPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Spaghetti z pulpecikami LOW FODMAP

Spaghetti z pulpecikami LOW FODMAP

Dagooshya
2 1 30 min
Jaglanka o smaku szarlotki

Jaglanka o smaku szarlotki

Dagooshya
23 16 20 min
Na dobry początek dnia: Granola kakaowo-czekoladowa

Na dobry początek dnia: Granola kakaowo-czekoladowa

Dagooshya
27 16 50 min
Syllabub na różowym winie z malinami

Syllabub na różowym winie z malinami

Dagooshya
29 16 20 min
PRL od kuchni: ciepłe lody

PRL od kuchni: ciepłe lody

Dagooshya
31 18 40 min
Krem pomidorowo kokosowy

Krem pomidorowo kokosowy

Dagooshya
26 13 40 min
Krewetki grillowane w liściach bananowca

Krewetki grillowane w liściach bananowca

Dagooshya
22 11 20 min
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Dagooshya
41 31 40 min
Koktajl wspomagający oczyszczanie organizmu

Koktajl wspomagający oczyszczanie organizmu

Dagooshya
22 11 0 min
Napój oczyszczający ze świeżych ogórków

Napój oczyszczający ze świeżych ogórków

Dagooshya
24 15 5 min
Napój najlepszy przy problemach żołądkowych

Napój najlepszy przy problemach żołądkowych

Dagooshya
22 10 5 min
Kolumbijska zupa ziemniaczana z kurczakiem

Kolumbijska zupa ziemniaczana z kurczakiem

Dagooshya
23 14 60 min
Pasta e fagioli - makaron z fasolą w pomidorach (wege)

Pasta e fagioli - makaron z fasolą w pomidorach (wege)

Dagooshya
21 14 120 min
Wegańska zupa tajska Tom Yum

Wegańska zupa tajska Tom Yum

Dagooshya
26 13 30 min
Pasta na kanapki z tofu i suszonymi pomidorami

Pasta na kanapki z tofu i suszonymi pomidorami

Dagooshya
26 12 5 min
Kasztany jadalne z brukselką

Kasztany jadalne z brukselką

Dagooshya
23 17 60 min
Ciabatta

Ciabatta

Dagooshya
23 11 150 min
Pepparkakor - imbirowe pierniczki

Pepparkakor - imbirowe pierniczki

Dagooshya
26 16 25 min
Wieprzowina po birmańsku

Wieprzowina po birmańsku

Dagooshya
21 11 90 min
Cookies z masłem orzechowym i czekoladą

Cookies z masłem orzechowym i czekoladą

Dagooshya
23 12 0 min
Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe

Dagooshya
23 15 20 min
Świeże wegetariańskie sajgonki

Świeże wegetariańskie sajgonki

Dagooshya
23 14 15 min
Tatar z łososia w tajskiej marynacie

Tatar z łososia w tajskiej marynacie

Dagooshya
21 13 180 min
Rozgrzewający krem z marchewki

Rozgrzewający krem z marchewki

Dagooshya
19 10 45 min
Sękacz z marcepanem w polewie czekoladowej

Sękacz z marcepanem w polewie czekoladowej

Dagooshya
21 17 70 min
Domowy marcepan

Domowy marcepan

Dagooshya
19 13 10 min
Domowe kokosanki

Domowe kokosanki

Dagooshya
20 13 25 min
Pudding z tapioki z truskawkami i galaretką

Pudding z tapioki z truskawkami i galaretką

Dagooshya
20 12 75 min
Wieprzowina Vindaloo

Wieprzowina Vindaloo

Dagooshya
19 11 90 min
Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie

Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie

Dagooshya
18 13 150 min
Pancakes z kaszy manny i jogurtu greckiego z cynamonowymi jabłkami

Pancakes z kaszy manny i jogurtu greckiego z cynamonowymi jabłkami

Dagooshya
18 13 20 min
Kleik ryżowy na bulionie azjatyckim

Kleik ryżowy na bulionie azjatyckim

Dagooshya
20 13 60 min
Mleczna czekolada z orzechami

Mleczna czekolada z orzechami

Dagooshya
19 15 180 min
Mule w trawie cytrynowej

Mule w trawie cytrynowej

Dagooshya
19 14 10 min
Joke Moo Sub, czyli tajska zupa śniadaniowa (โจ๊กหมูสับ)

Joke Moo Sub, czyli tajska zupa śniadaniowa (โจ๊กหมูสับ)

Dagooshya
18 11 60 min
Grillowana wieprzowina na trawie cytrynowej

Grillowana wieprzowina na trawie cytrynowej

Dagooshya
18 11 15 min
Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni

Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni

Dagooshya
21 15 100 min
Kurczak Tandoori

Kurczak Tandoori

Dagooshya
21 12 180 min
Wołowy Rendang z żółtym ryżem

Wołowy Rendang z żółtym ryżem

Dagooshya
20 15 180 min
Czerwone curry z kurczakiem i mango

Czerwone curry z kurczakiem i mango

Dagooshya
20 11 25 min
Krem czosnkowy

Krem czosnkowy

Dagooshya
17 12 30 min
Owsianka na mleku kokosowym

Owsianka na mleku kokosowym

Dagooshya
21 15 10 min
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée

Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée

Dagooshya
17 16 50 min
Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek

Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek

Dagooshya
19 12 35 min
Kurczak ṭikkā masālā, czyli smaki Indii (चिकन टिक्का मसाला)

Kurczak ṭikkā masālā, czyli smaki Indii (चिकन टिक्का मसाला)

Dagooshya
23 13 20 min
Tom Yum Goong - ostro-kwaśna zupa z krewetkami (ต้มยำกุ้ง)

Tom Yum Goong - ostro-kwaśna zupa z krewetkami (ต้มยำกุ้ง)

Dagooshya
21 10 15 min
Khai Yat Sai - tajski omlet z nadzieniem

Khai Yat Sai - tajski omlet z nadzieniem

Dagooshya
22 15 30 min
Filet z indyka po francusku

Filet z indyka po francusku

Dagooshya
20 13 180 min
Krem z dyni z prażonymi pestkami

Krem z dyni z prażonymi pestkami

Dagooshya
18 10 30 min
Pâté z drobiowych wątróbek

Pâté z drobiowych wątróbek

Dagooshya
20 14 180 min
Domowa biała czekolada

Domowa biała czekolada

Dagooshya
28 28 180 min
Krem ze świeżych ogórków

Krem ze świeżych ogórków

Dagooshya
17 11 30 min
Sernik z zielonej herbaty matcha

Sernik z zielonej herbaty matcha

Dagooshya
24 14 30 min
Zupa z kurczakiem Khao Soi Gai

Zupa z kurczakiem Khao Soi Gai

Dagooshya
20 11 60 min
Omlet na zimno na mleku kokosowym

Omlet na zimno na mleku kokosowym

Dagooshya
21 18 60 min
Słodko-ostre bananowe curry z kurczakiem

Słodko-ostre bananowe curry z kurczakiem

Dagooshya
19 11 20 min
Kurczak gotowany na parze z groszkiem cukrowym

Kurczak gotowany na parze z groszkiem cukrowym

Dagooshya
18 10 180 min
Krem pomidorowy ze świeżą bazylią i melisą

Krem pomidorowy ze świeżą bazylią i melisą

Dagooshya
19 12 40 min
Tajskie zielone curry z kurczakiem

Tajskie zielone curry z kurczakiem

Dagooshya
22 13 20 min
Tradycyjna zupa ze świeżych grzybów

Tradycyjna zupa ze świeżych grzybów

Dagooshya
20 11 75 min
Kaczka nadziewana brzoskwiniami

Kaczka nadziewana brzoskwiniami

Dagooshya
22 13 180 min
Wątróbka w sosie z malin

Wątróbka w sosie z malin

Dagooshya
20 13 90 min
Sałatka grecka

Sałatka grecka

Dagooshya
21 14 15 min
Tarta z mascarpone i śliwkami

Tarta z mascarpone i śliwkami

Dagooshya
21 11 75 min
Roladki łososiowe z pastą z pietruszki

Roladki łososiowe z pastą z pietruszki

Dagooshya
18 13 10 min
Tagliatelle z bazylią i mozarellą

Tagliatelle z bazylią i mozarellą

Dagooshya
19 12 10 min
Dietetyczne kotlety mielone z płatkami owsianymi

Dietetyczne kotlety mielone z płatkami owsianymi

Dagooshya
24 18 30 min
Warzywa gotowane na parze jako danie główne

Warzywa gotowane na parze jako danie główne

Dagooshya
19 14 30 min
Noodle z czarnym sezamem na ostro

Noodle z czarnym sezamem na ostro

Dagooshya
19 15 10 min
Tarta z malinami

Tarta z malinami

Dagooshya
20 14 120 min
Rosół na trawie cytrynowej z ryżem

Rosół na trawie cytrynowej z ryżem

Dagooshya
19 13 180 min
Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i miso

Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i miso

Dagooshya
23 13 180 min
Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler

Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler

Dagooshya
21 16 180 min
Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią

Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią

Dagooshya
18 10 30 min
Prosty przepis na Tort Pawłowej - bezglutenowy

Prosty przepis na Tort Pawłowej - bezglutenowy

Dagooshya
19 16 180 min
Makaron z cukinią i pomidorami

Makaron z cukinią i pomidorami

Dagooshya
18 13 20 min
Lody z zielonej herbaty Matcha

Lody z zielonej herbaty Matcha

Dagooshya
21 17 180 min
Wegetariańska zupa Tom Kha

Wegetariańska zupa Tom Kha

Dagooshya
17 12 20 min
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie

Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie

Dagooshya
19 17 40 min
Łosoś na parze z imbirem i papryczką chilli

Łosoś na parze z imbirem i papryczką chilli

Dagooshya
20 14 30 min
SUP HED - tajska zupa grzybowa

SUP HED - tajska zupa grzybowa

Dagooshya
20 11 50 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet