Warzywa gotowane na parze jako danie główne
DagooshyaRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
duża marchewka - 1 szt.
dymka (biała część) - 1 szt.
szczypior lub zielona część dymki pęk
szalotka - 1 szt.
liście kapusty pekińskiej do wyłożenia parownika bambusowego kilka
sól szczypta
pieprz szczypta
Dodatkowe informacje:
Przedstawiam przepis na porcję (forever alone) jednego z moich ulubionych dań, czyli: warzywa gotowane na parze.Do kompozycji rewelacyjnie pasują buraczki (ja niestety tym razem ich nie miałam...)
Jeżeli ich używacie, dodajcie również więcej liści kapusty pekińskiej na dno parownika - w przeciwnym razie parownik nieodwracalnie zmieni kolor na różowy (ale może nie wszystkim to przeszkadza :) )
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.