Tradycyjna zupa ze świeżych grzybów
DagooshyaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
marchewki - 2 szt.
pietruszki - 2 szt.
seler kawałek
por kawałek
gałązki świeżego lubczyku - 2
gałązki świeżego rozmarynu - 2
ziarna ziela angielskiego - 4
ziarenka pieprzu - 3
podgrzybki - 500 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
masło - 2 łyżki
śmietana 18% do smaku
sól szczypta
pieprz szczypta
Dodatkowe informacje:
Jako że dostałam w prezencie świeże podgrzybki (zdjęcie w Kroku 2), postanowiłam zrobić z nich tradycyjną zupę grzybową. Miałam z początku lekkie obawy, bo kompletnie nie znam się na grzybach, jednak ostatecznie wszyscy przeżyli obiad ;) A zupa była pyszna!Propozycja podania: z łazankami i świeżą pietruszką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.