Grillowana wieprzowina na trawie cytrynowej
DagooshyaRodzaj posiłku: danie główne, z grilla
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, wieprzowina
Składniki:
łodygi trawy cytrynowej - 5-6 szt.
mała papryczka chilli - 1 szt.
liście świeżej bazylii kilka
cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
świeżo mielony pieprz szczypta
Dodatkowe informacje:
Zamiast patyczków do szaszłyków - trawa cytrynowa. Zamiast nabijania wszystkiego po kolei - wszystko łączymy wcześniej. Potrawę można przygotować na patelni grillowej (tak jak ja) lub na klasycznym grillu. Szaszłyki są pyszne i soczyste, a podczas grillowania uwalnia się przepiękny zapach trawy cytrynowej.Przepis na 5-6 szaszłyków czyli dla 1-2 osób.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.