SUP HED - tajska zupa grzybowa
DagooshyaRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: grzyby, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
trawa cytrynowa - 1 szt.
dymka - 1 szt.
imbir - 2 cm
małe suszone papryczki chilli - 3 szt.
czosnek - 2 ząbki
kardamon w strąkach - 3 szt.
liście limonki kaffir (opcjonalnie) - 4 szt.
galangal (opcjonalnie) - 2 cm
małe pieczarki - 100 g
mleko kokosowe - 400 ml
kolendra mielona - 2 łyżeczki
kardamon mielony - 1 łyżeczka
ostra papryka mielona - 1 łyżeczka
pieprz cayenne - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy - 1 łyżka
sos rybny - 4 łyżki
limonka - 1 szt.
paluszki krabowe (opcjonalnie)
Dodatkowe informacje:
Przepis kuchni tajskiej :)Sposób przygotowania:
Ja podałam moją zupę z pseudo-makaronem krabowym. Paluszki krabowe pokroiłam w kostkę i dorzuciłam je do zupy na ostatnie 5 minut. Zupę można również podać z makaronem sojowym, ryżowym lub dwujajecznym. Możemy również wrzucić groszek cukrowy i papryczkę, jak na zdjęciu. Smacznego! :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.