![Krewetki grillowane w liściach bananowca](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3921-photo-main.jpg)
Krewetki grillowane w liściach bananowca
![](/cache/a32x32/files/users/301-avatar-1308047567.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, ryba i owoce morza
Składniki:
czerwona pasta curry - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 1 szklanka
czosnek, drobno posiekany - 1 ząbek
imbir, drobno posiekany - 1 cm
cukier trzcinowy lub palmowy - 1 łyżka
sos rybny - 2 łyżki
liście limonki, porwane - 4 szt.
liście bananowca - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Pyszna, lekko pikantna przystawka. Podana z ryżem może również stanowić danie główne.UWAGA: Jeżeli przygotowujemy potrawę na patelni grillowej, polecam włączyć okap na najwyższą moc lub uchylić okno. Wyciekający tłuszcz mocno dymi :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.