Krewetki grillowane w liściach bananowca
DagooshyaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, ryba i owoce morza
Składniki:
czerwona pasta curry - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 1 szklanka
czosnek, drobno posiekany - 1 ząbek
imbir, drobno posiekany - 1 cm
cukier trzcinowy lub palmowy - 1 łyżka
sos rybny - 2 łyżki
liście limonki, porwane - 4 szt.
liście bananowca - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Pyszna, lekko pikantna przystawka. Podana z ryżem może również stanowić danie główne.UWAGA: Jeżeli przygotowujemy potrawę na patelni grillowej, polecam włączyć okap na najwyższą moc lub uchylić okno. Wyciekający tłuszcz mocno dymi :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.