![Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-09/2785-photo-main.jpg)
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée
![](/cache/a32x32/files/users/301-avatar-1308047567.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
duże ziemniaki - 4 szt.
masło - 1 łyżka
mleko - 1/4 szklanki
czosnek - 2 ząbki
szalotka - 2 szt.
marchewka - 1 szt.
olej arachidowy - 1 łyżka
woda gazowana - łyżka
gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki
papryka ostra - 1/2 łyżeczki
susz natki pietruszki - 1 łyżeczka
bazylia - 1/2 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.