![Batoniki jaglane z wiśniami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-12/12213-photo-main.jpg)
Batoniki jaglane z wiśniami
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
wiśnie mrożone - 1 szklanka
syrop klonowy - 3 łyżki
awokado - 3 szt.
kakao surowe - 3 łyżki
wiórki kokosowe - 100 g
Sposób przygotowania:
Wsypać kaszę jaglaną i gotować pod przykryciem (mała moc płyty indukcyjnej) przez 15 minut.
Dodać syrop klonowy i zmiksowane mrożone wiśnie, wymieszać.
Zblendować: awokado, mus kokosowy, kakao i wiórki kokosowe.
Masę wyłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Na kruchy spód wylać masę z kaszy jaglanej. Ponownie schłodzić.
Podzielić na porcje – batony. Przechowywać w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.