Kalafiorowa z kurkami
smaczliwka.plRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
kalafior - 1 szt.
kalarepa - 2 szt.
marchew - 500 g
fasola szparagowa - 200 g
koperek - 1 pęk
masło - 1 łyżka
olej rzepakowy - 1 łyżka
sól + pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić na małe różyczki.
Do gorącego bulionu wrzucić warzywa i gotować około 10 minut.
Na patelni rozgrzać masło i olej rzepakowy, dodać kurki, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 2-3 minut.
Zupę podać z kurkami i świeżym koprem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.