Zielone muffiny
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, owies, jęczmień
Składniki:
mąka owsiana - 3 łyżki
sproszkowana nać pietruszki, młodego jęczmienia i liści jarmużu - 3 łyżki
jogurt roślinny - 3 łyżki
syrop klonowy - 3 łyżki
proszek do pieczenia bg - 1/2 łyżeczki
soda oczyszczona szczypta
starta skórka z cytryny (bio) do smaku
Sposób przygotowania:
Ubić jaja – do uzyskania puszystej piany, następnie dodać syrop klonowy.
Połączyć: olej i jogurt, następnie stopniowo dodać sypkie składniki.
Można dodać startą skórkę z cytryny (ekologicznej).
Uzyskaną pianę wymieszać z pozostałymi składnikami i delikatnie wymieszać.
Masę wylać na formę do muffin i piec około 20 minut.
Użyłam: ZDROWE POLA 100% sproszkowanej naci z polskiej pietruszki, młodego jęczmienia i liści jarmużu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.