Sałatka z Halloumi i tymiankiem
smaczliwka.plRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): grecka
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy
Składniki:
ogórek świeży - 1/2 szt.
pomidory koktajlowe kilka
oliwki zielone kilka
rukola (orzechowa) garść
syrop klonowy - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
tymianek świeży szczypta
Sposób przygotowania:
Ser Halloumi pokroić w plastry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię (delikatnie natłuszczoną) i pozostawić do zarumienienia.
Pomidory koktajlowe przekroić na pół, ogórka w kostkę, oliwki w plasterki.
Rukolę wraz z warzywami wyłożyć na talerz, posypać listkami tymianku (cytrynowego) i podać z gorącym serem cypryjskim.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.