
Ciasto z mango

Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
mąka ryżowa - 1/2 szklanki
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
jaja ekologiczne - 2 szt.
soda oczyszczona szczypta
Sposób przygotowania:
Czas pieczenia: około 25-30 minut.
Forma do pieczenia: keksówka o wymiarach około 35 x 14 cm.
Jaja (białka włącznie z żółtkami) ubić z cukrem na wysokich obrotach miksera – do uzyskania puszystej piany, masa powinna trzykrotnie zwiększyć objętość.
Mango przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć łyżką. Zmiksować na gładką masę.
Do masy jajecznej dodać mango, mąkę, olej, i sodę, delikatnie wymieszać. Wylać masę na formę wyłożoną papierem. Wstawić do piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.