![Sałatka ze szparagami i pomarańczą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-04/12894-photo-main.jpg)
Sałatka ze szparagami i pomarańczą
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
pomarańcza - 1/2 szt.
rukola garść
migdały w płatkach garść
pomidorki koktajlowe - kilka
sól - szczypta
pieprz - szczypta
Sposób przygotowania:
Szparagi można:
– upiec w piekarniku (przez 10 minut w 170 st. C + termoobieg) lub
– ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie (około 5-6 minut).
Szparagi ułożyć na rukoli, dodać pomarańczę, płatki migdałów, przekrojone pomidorki, skropić oliwą, przyprawić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.