Kokosanki z czekoladą
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
syrop z agawy - 4 łyżki
czekolada gorzka - 200 g
Sposób przygotowania:
Wiórki, słodki syrop i olej kokosowy zmiksować blenderem – około 3 minut.
Wyłącznie do połączenia składników i uzyskania zawartej masy (struktura wiórków musi pozostać).
Porcje masy nabierać łyżką do lodów, uformować kule i wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut do delikatnego zarumienienia.
Wystudzić i polać roztopioną czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.