
Owoce pod orzechową kruszonką

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka bezglutenowa (owsiana lub mieszanka mąk: sorgo, kokosowej, migdałowej, jaglanej, kasztanowej, ryżowej i gryczanej) - 100 g
masło - 100 g
cukier trzcinowy nierafinowany - 100 g
orzechy pekan garść
migdały garść
kardamon szczypta
Sposób przygotowania:
Dodać posiekane orzechy i wymieszać.
Dodać 50 g cukru trzcinowego oraz szczyptę kardamonu.
Podgrzać do puszczenia soku przez owoce.
Temperatura pieczenia: 170 st. C + termoobieg.
Czas pieczenia: około 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.