![Sałatka z gruszką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12060-photo-main.jpg)
Sałatka z gruszką
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
liście szpinaku - 1 pęk
ser kozi z czarnuszką - 100 g
orzechy włoskie garść
sok z cytryny (bio) - 3 łyżki
sól + pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku poszarpać.
Ser kozi pokroić w cienkie plastry i ułożyć na zieleninie.
Posypać orzechami i wymieszać.
Doprawić do smaku sosem: olej rzepakowy, sok z cytryny, odrobina soli i pieprzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.