![Gofry z pastą awokado i wędzonym łososiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-08/14429-photo-main.jpg)
Gofry z pastą awokado i wędzonym łososiem
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
napój roślinny szklanka
mąka jaglana - 5 łyżek
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
masło (rozpuszczone) - 3 łyżki
łosoś wędzony na zimno - 100 g
ogórek kiszony - 1 szt.
kiełki fasoli garść
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wlać porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy, pozostawić około 2-3 minuty (aż przestanie parować i pokrywa opadnie). Gofry studzić na kratce, aby pozostały chrupiące.
Awokado i ogórka posiekać w drobną kostkę, przyprawić solą i pieprzem.
Gofry podać z zieloną pastą, łososiem i kiełkami fasoli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.