![KREM Z AWOKADO](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12099-photo-main.jpg)
KREM Z AWOKADO
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
kakao (surowe) - 3 łyżki
masło - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Wersja wegańska: zamiast masła należy użyć nierafinowanego oleju kokosowego lub masła orzechowego (np. migdałowego).Krem doskonale smakuje jako deser lub jako dodatek do naleśników, placków, ciast czy kanapek w słodkiej wersji.
Sposób przygotowania:
Najlepiej sprawdzi się awokado odmiany Hass, które ma lekko orzechowy smak.
Wszystkie składniki wrzucić do pojemnika i zblendować do uzyskania gładkiej masy.
Schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.