Jaglanka z musem z truskawek
smaczliwka.plRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
mleko roślinne - 1 szklanka
truskawki - 300 g
olej kokosowy / masło - 1 łyżka
mięta świeża garść
Sposób przygotowania:
Wsypać do rondelka i zalać „mlekiem” roślinnym, dodać masło (lub olej kokosowy) oraz jedną łyżkę syropu klonowego. Gotować przez około 10 minut (mała moc płyty indukcyjnej). Kasza powinna prawie całkowicie wchłonąć „mleko”.
Truskawki obrać, kilka sztuk pokroić na ćwiartki, resztę zmiksować z 2 łyżkami syropku klonowego na gładki krem.
Ugotowaną kaszę wyłożyć do miseczki, dodać owoce i posypać świeżą miętą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.