Brownie orzechowe
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne, nabiał krowi
Składniki:
mleczna czekolada - 100 g
masło - 200 g
mąka ryżowa - 110 g
masło orzechowe - 100 g
orzechy pekan - 1 garść
Sposób przygotowania:
Czas pieczenia: około 30 minut.
Forma do pieczenia: wymiary około 36 x 24 cm.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać połamane na kostki czekolady.
Mieszać do rozpuszczenia składników i uzyskania jednolitej masy.
Odstawić do ostygnięcia.
Ubić 3 jaja (około 5 minut) – do podwojenia masy i uzyskania puszystej piany.
Masę czekoladową dodać do piany (przy minimalnych obrotach miksera), dosypać mąkę.
Wymieszać delikatnie – do połączenia składników.
Wylać masę na formę, wyłożyć masło orzechowe i posypać orzechami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.