Sałatka z dynią i kozim serem
smaczliwka.plRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, sałatki, śniadanie, z grilla
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, cytrusy
Składniki:
szpinak kilka listków
ser kozi (do grillowania) - 200 g
dynia Hokkaido - 250 g
nasiona słonecznika garść
syrop z agawy lub syrop klonowy - 3 łyżki
sok z cytryny - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Liście rukoli i szpinaku poszarpać.
Dynię pokroić w cienkie plastry i ułożyć na zieleninie.
Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni (do chrupkości).
Posypać nasionami sałatkę a następnie ułożyć gorący ser.
Doprawić do smaku sosem: oliwa z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny, odrobina soli i pieprzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.