Fasolowe z jabłkami
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, kakao
Składniki:
banany - 2 szt.
jaja - 3 szt.
olej kokosowy nierafinowany - 3 łyżki
kakao surowe - 4 łyżki
ksylitol - 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
jabłko - 1 szt.
czekolada gorzka - 200 g
orzechy włoskie garść
Sposób przygotowania:
Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy.
Wszystkie pozostałe składniki zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej masy – około 5 minut.
Dodać jabłko i wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem np. keksówkę.
Piec przez 50 minut do „suchego patyczka”.
Po wystudzeniu ciasta polać roztopioną gorącą czekoladą i posypać orzechami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.