Budyń truskawkowy
smaczliwka.plRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
drobna tapioka - 1/4 szklanki
napój roślinny - 2 szklanki
syrop klonowy - 3 łyżki
woda - 1/2 szklanki
mięta kilka listków
Sposób przygotowania:
Tapiokę zalać „mlekiem” roślinnym i odstawić na godzinę.
Agar rozpuścić w gorącej wodzie.
Namoczoną tapiokę gotować (mała moc płyty indukcyjnej) przez około 10 minut. Perełki tapioki powinny stać się miękkie i delikatnie przezroczyste.
Dodać obrane truskawki, syrop klonowy, agar i dokładnie zmiksować.
Schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Podać z listkami mięty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.