CIASTO BANANOWO-JOGURTOWE
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 3 szt.
jogurt naturalny (lub roślinny) - 200 ml
mąka ryżowa - 180 g
cukier brzozowy - 50 g
olej rzepakowy - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Jaja ubić na wysokich obrotach do uzyskania piany.
Dodać cukier, olej rzepakowy i jogurt. Delikatnie wymieszać.
Następnie dodać suche składniki – mąkę i proszek do pieczenia.
Banany przekroić na pół i ułożyć na dnie formy do pieczenia, zalać ciastem.
Piec około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.