Jaglanka z pomarańczą
smaczliwka.plRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
pomarańcza - 1/2 szt.
syrop klonowy - 3 łyżki
orzechy pekan - 1 garść
Sposób przygotowania:
Wsypać do rondelka i zalać „mlekiem” roślinnym, dodać masło (lub olej kokosowy) oraz jedną łyżkę syropu klonowego. Gotować przez około 15 minut (mała moc płyty indukcyjnej). Kasza powinna prawie całkowicie wchłonąć „mleko” kokosowe.
Pomarańczę obrać (wykroić miąższ), orzechy posiekać.
Ugotowaną kaszę wyłożyć do miseczki, dodać owoce i orzechy, zalać dwoma łyżkami syropu klonowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.