![Ciasto daktylowo - kawowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12013-photo-main.jpg)
Ciasto daktylowo - kawowe
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 120 g
espresso - 100 ml
woda - 100 ml
jaja ekologiczne (L) - 3 szt.
proszek do pieczenia bg - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlać espresso, wodę i wrzucić daktyle. Gotować przez 15 minut.
W misce utrzeć masło, jaja, mąkę kokosową i proszek do pieczenia, następnie dodać ostudzoną masę daktylowo-kawową. Dokładnie wymieszać.
Piec przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.