![Ciasto śmietanowe z owocami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12116-photo-main.jpg)
Ciasto śmietanowe z owocami
![](/cache/a32x32/files/users/1299-avatar-1400338599.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 100 g
jaja - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
śmietana 18% - 100 ml
śmietanka 30% - 100 ml
olej rzepakowy nierafinowany - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Ubijmy 3 jaja – do uzyskania puszystej piany, dodajemy cukier.
Osobno ucieramy: olej i śmietanę, następnie stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Uzyskaną pianę łączymy z pozostałymi składnikami i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na formę (im mniejsza, tym ciasto wyższe). Pieczemy około 20 minut. Podajemy ze świeżymi owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.