Cukinia z wędzonym łososiem
smaczliwka.plRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
łosoś wędzony na zimno - 100 g
koper (świeży) - 1/2 pęku
oliwa z oliwek - 2 łyżki
żółtko - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek (najlepiej: „najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia”).
Dodać cukinię i smażyć przez około 3-4 minuty, delikatnie mieszając.
Warzywo powinno delikatnie zmięknąć, nie może stracić wody.
Połączyć żółtko i masło – zmiksować na jednolitą masę.
Zestawić patelnię z indukcji i dodać sos. Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać pokrojonego w kostkę łososia i przyprawić według uznania.
Podać z dużą ilością świeżego kopru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.