Ciasto kakaowe ze śliwkami
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
śliwki - 250 g
jogurt roślinny (np. kokosowy) - 250 ml
mąka grochowa - 100 g
olej kokosowy nierafinowany - 3 łyżki
proszek do pieczenia bg - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy lub brzozowy - 50 g
Sposób przygotowania:
Jaja ubić na wysokich obrotach do uzyskania piany.
Dodać cukier, następnie olej kokosowy i jogurt roślinny - delikatnie wymieszać.
Wsypać do masy suche składniki – mąkę i proszek do pieczenia.
Śliwki przekroić na pół i ułożyć wewnętrzną stroną do dołu na cieście.
Piec około 40 minut w 180 st. C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.