Brownie z truskawkami
smaczliwka.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
mąka ryżowa - 90 g
truskawki - 200 g
kropelki czekoladowe lub pokruszona gorzka czekolada - 50 g
Sposób przygotowania:
Czas pieczenia: około 25-30 minut.
Forma do pieczenia: wymiary około 36 x 24 cm.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać połamane na kostki czekolady.
Mieszać do rozpuszczenia składników i uzyskania jednolitej masy.
Odstawić do ostygnięcia.
Ubić 3 jaja (około 5 minut) – do podwojenia masy i uzyskania puszystej piany.
Masę czekoladową dodać do piany (przy minimalnych obrotach miksera), dosypać mąkę.
Wymieszać delikatnie – do połączenia składników.
Truskawki odszypułkować i przekroić każdą na połowę.
Wylać masę na formę, wyłożyć truskawki i posypać kropelkami czekolady. Wstawić do piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.