Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyElinkaPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kurczak w mleku kokosowym Bio

Kinga Bajcar
26 11 30 min
Sałatka z pomelo

Sałatka z pomelo

paulina2157
35 32 5 min
Omlet z fetą i bazylią

Omlet z fetą i bazylią

paulina2157
22 15 15 min
Deser z kiwi

Deser z kiwi

paulina2157
22 13 10 min
Omlet z peperoni i suszonymi pomidorami

Omlet z peperoni i suszonymi pomidorami

paulina2157
23 21 10 min
Ryż z pieczarkami i warzywami

Ryż z pieczarkami i warzywami

Renixx
24 16 45 min
Czarne bułeczki

Czarne bułeczki

Kinga Bajcar
21 14 120 min
Gołąbki z ryżu w kapuście pekińskiej

Gołąbki z ryżu w kapuście pekińskiej

Renixx
26 30 70 min
Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

Renixx
23 22 60 min
Sałatka z czarnym ryżem i brokułą

Sałatka z czarnym ryżem i brokułą

Dorota Duszak
17 11 25 min
Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem

Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem

Stokrotka
23 21 45 min
Placuszki z czarnego ryżu

Placuszki z czarnego ryżu

Dorota Duszak
17 13 25 min
Kotleciki z ryżu i jajek

Kotleciki z ryżu i jajek

Stokrotka
21 20 30 min
Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

Tylko z Natury
30 27 45 min
Ryż curry z kurczakiem i... smażonym bananem

Ryż curry z kurczakiem i... smażonym bananem

_Róża_
23 10 20 min
Krążki z cukini zapiekane z ryżem

Krążki z cukini zapiekane z ryżem

Renixx
28 30 70 min
Czekolada nadziewana

Czekolada nadziewana

Kinga Bajcar
25 11 80 min
Knedle ziemniaczane z pieczarkami

Knedle ziemniaczane z pieczarkami

Stokrotka
24 18 20 min
Gofry ze śmietaną i truskawkami

Gofry ze śmietaną i truskawkami

Stokrotka
20 17 30 min
Mleczny deser z truskawkami

Mleczny deser z truskawkami

Stokrotka
23 19 60 min
Knedle ziemniaczane truskawkami

Knedle ziemniaczane truskawkami

Stokrotka
18 11 60 min
Drożdżowe ciasto z jeżynami

Drożdżowe ciasto z jeżynami

Stokrotka
20 20 70 min
Racuchy z gruszką

Racuchy z gruszką

dorotaR
21 10 30 min
Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem

Iwona Kuczer
22 22 60 min
Kluseczki serowe z żurawiną

Kluseczki serowe z żurawiną

Renixx
24 23 30 min
Deser z kaszy manny z musem rabarbarowym

Deser z kaszy manny z musem rabarbarowym

Renixx
23 19 50 min
Migdałowe ciasteczka z marmoladą różaną

Migdałowe ciasteczka z marmoladą różaną

Renixx
25 25 100 min
Ciasteczka kawowo-orzechowe z lukrem

Ciasteczka kawowo-orzechowe z lukrem

Renixx
24 22 60 min
Jabłuszka pieczone

Jabłuszka pieczone

Dorota Duszak
21 10 100 min
Delikatne pulpeciki z indyka

Delikatne pulpeciki z indyka

Iwona Kuczer
19 12 30 min
Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

Kinga Bajcar
26 8 30 min
Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Czarne gołąbki

Czarne gołąbki

Kinga Bajcar
23 15 180 min
Posypka kokosowa

Posypka kokosowa

gotujwstylueko.pl
14 10 10 min
Musli zbożowe ze słonecznikiem

Musli zbożowe ze słonecznikiem

gotujwstylueko.pl
13 9 10 min
Deser morelowy

Deser morelowy

gotujwstylueko.pl
13 11 10 min
 Sałatka czosnkowa z fetą i szpinakiem

Sałatka czosnkowa z fetą i szpinakiem

Na widelcu
31 13 5 min
Szybka i pożywna kanapka

Szybka i pożywna kanapka

Na widelcu
28 12 5 min
Szybki sos z ketchupem

Szybki sos z ketchupem

Na widelcu
29 13 5 min
Koktajl wieloowocowy

Koktajl wieloowocowy

PrzepisyMargaretki
43 40 5 min
Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Agnieszka
45 29 5 min
Marmolada śliwkowo-imbirowa

Marmolada śliwkowo-imbirowa

gotujwstylueko.pl
50 32 5 min
Pyszna chałka z kruszonką

Pyszna chałka z kruszonką

Stokrotka
24 19 90 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Kakaowe muffinki z brzoskwiniami

Kakaowe muffinki z brzoskwiniami

Stokrotka
19 12 40 min
Pralinki

Pralinki

Kinga Bajcar
24 13 140 min
Serowe drożdżówki

Serowe drożdżówki

Mariola
24 18 80 min
Wieprzowina w sosie koperkowym

Wieprzowina w sosie koperkowym

Wafelek2601
23 8 90 min
Czosnkowa mizeria

Czosnkowa mizeria

Wafelek2601
22 7 20 min
Pasta do chleba z wędzonej makreli

Pasta do chleba z wędzonej makreli

Wafelek2601
21 7 30 min
Pizza z kurczakiem

Pizza z kurczakiem

Wafelek2601
22 8 90 min
Koszyczki wielkanocne

Koszyczki wielkanocne

Kinga Bajcar
27 13 160 min
Masło czosnkowo-paprykowe

Masło czosnkowo-paprykowe

Na widelcu
32 13 5 min
Kuskus z bakaliami

Kuskus z bakaliami

gotujwstylueko.pl
34 28 5 min
Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

Iwona Kuczer
19 12 45 min
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Barbara Strużyna
27 21 15 min
Sałata z sosem teriyaki

Sałata z sosem teriyaki

Barbara Strużyna
18 14 15 min
Makowiec na kruchym cieście

Makowiec na kruchym cieście

Stokrotka
20 22 100 min
Kakaowe muffinki z serkiem

Kakaowe muffinki z serkiem

Stokrotka
24 23 30 min
Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

Stokrotka
23 14 20 min
Kalafior z żółtym serem i pestkami granatu

Kalafior z żółtym serem i pestkami granatu

Stokrotka
19 7 30 min
Kluski na parze z cynamonem

Kluski na parze z cynamonem

Stokrotka
20 13 60 min
Placuszki owsiankowo - marchewkowe

Placuszki owsiankowo - marchewkowe

Olika3
12 9 15 min
Nalewka z orzechów włoskich

Nalewka z orzechów włoskich

Skoter
24 25 20 min
Deserowe musli

Deserowe musli

Skoter
26 21 20 min
CYTRYNÓWKA

CYTRYNÓWKA

gacek1000
20 14 30 min
OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY

OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY

gacek1000
21 14 15 min
Kakaowa pokusa

Kakaowa pokusa

dorotaR
21 10 40 min
Ulubiony pszenno-zytni

Ulubiony pszenno-zytni

dorotaR
21 13 180 min
Tropikalny placek

Tropikalny placek

_Róża_
25 12 20 min
Pieczone pulpeciki z marchewką

Pieczone pulpeciki z marchewką

_Róża_
26 10 35 min
Buraczki inaczej

Buraczki inaczej

_Róża_
27 10 10 min
Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Elinka
39 31 80 min
Ciasteczka pomarańczowe z makiem

Ciasteczka pomarańczowe z makiem

Renixx
21 20 60 min
Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

dorotaR
23 14 15 min
Potrawka z pieczarek

Potrawka z pieczarek

dorotaR
21 9 20 min
Oszukane krokiety

Oszukane krokiety

Kinga Bajcar
24 11 60 min
Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

Stokrotka
25 25 20 min
Domowe pączki

Domowe pączki

Aneta Sobieraj
17 12 50 min
Ciasto z kaszą manną na herbatnikach

Ciasto z kaszą manną na herbatnikach

Aneta Sobieraj
20 16 60 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

TomCook
54 28 30 min
Zupa z pasternaku i suszonych śliwek

Zupa z pasternaku i suszonych śliwek

TomCook
22 23 30 min
Masło z migdałów z rodzynkami i kawałkami granatu

Masło z migdałów z rodzynkami i kawałkami granatu

TomCook
20 16 15 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Mus agrestowy

Mus agrestowy

TomCook
32 23 20 min
Pasta z tofu i suszonych pomidorów

Pasta z tofu i suszonych pomidorów

TomCook
28 22 10 min
Kolorowa sałatka z orzechami

Kolorowa sałatka z orzechami

gotujwstylueko.pl
15 10 20 min
Zielona quinoa

Zielona quinoa

gotujwstylueko.pl
15 7 20 min
Pstrąg ze śliwkami i owczym serem

Pstrąg ze śliwkami i owczym serem

gotujwstylueko.pl
16 11 45 min
Curry rybne (Macher Jhol)

Curry rybne (Macher Jhol)

gotujwstylueko.pl
16 8 40 min
Pomidorki cherry nadziewane pastą z tuńczyka

Pomidorki cherry nadziewane pastą z tuńczyka

gotujwstylueko.pl
15 8 15 min
Pudding chlebowy na słodko

Pudding chlebowy na słodko

_Róża_
25 10 30 min
Ziemniaczki pieczone

Ziemniaczki pieczone

_Róża_
24 11 45 min
Sałatka z orzechami nerkowca

Sałatka z orzechami nerkowca

Iwona Kuczer
25 14 20 min
Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

Kinga Bajcar
29 16 75 min
Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie

Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie

Aneta Sobieraj
52 33 90 min
Koktajl z jagód Goji i banana

Koktajl z jagód Goji i banana

Kinga Bajcar
58 27 25 min
Wegańskie babeczki kakaowe

Wegańskie babeczki kakaowe

dorotaR
22 10 35 min
Czarny ryż i prowansalski kurczak

Czarny ryż i prowansalski kurczak

Barbara Strużyna
17 15 55 min
Kiszona ze słodkim suszem

Kiszona ze słodkim suszem

dorotaR
20 13 10 min
Sałatka makaronowo - brokułowa

Sałatka makaronowo - brokułowa

Tylko z Natury
22 8 0 min
Makaron muszle nadziewane sałatką

Makaron muszle nadziewane sałatką

Stokrotka
26 23 30 min
Rosół z kury z tortellini

Rosół z kury z tortellini

Stokrotka
21 18 60 min
Warzywne curry z makaronem

Warzywne curry z makaronem

PrzepisyMargaretki
27 30 40 min
Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

_Róża_
46 27 15 min
Pasztet z czarnej fasolki Bio

Pasztet z czarnej fasolki Bio

Kinga Bajcar
26 9 80 min
Domowa pełnoziarnista pizza

Domowa pełnoziarnista pizza

Elinka
21 13 65 min
Puree marchewkowe

Puree marchewkowe

Na widelcu
26 9 45 min
Bezglutenowy omlet ryżowy z kiełkami

Bezglutenowy omlet ryżowy z kiełkami

Na widelcu
20 12 15 min
Puszysty sernik na kruchym spodzie

Puszysty sernik na kruchym spodzie

Stokrotka
21 18 90 min
Chlebki naan

Chlebki naan

_Róża_
25 13 160 min
Pizza - boczek, marchewka, ser i rukola

Pizza - boczek, marchewka, ser i rukola

dorotaR
20 13 60 min
Pizza pełnoziarnista z oliwkami i mięsem

Pizza pełnoziarnista z oliwkami i mięsem

dorotaR
18 10 60 min
Surówka marchewkowa z prażonym słonecznikiem

Surówka marchewkowa z prażonym słonecznikiem

dorotaR
23 13 10 min
Owsianka z suszonymi bananami i wiórkami kokosowymi

Owsianka z suszonymi bananami i wiórkami kokosowymi

Elinka
22 13 15 min
Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

dorotaR
21 11 30 min
Surówka z marchewki i mango

Surówka z marchewki i mango

dorotaR
20 6 10 min
Parowce orkiszowe

Parowce orkiszowe

dorotaR
22 15 60 min
Kolorowa surówka pełna witamin

Kolorowa surówka pełna witamin

dorotaR
21 18 10 min
Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

dorotaR
24 21 10 min
Krem z mleka kokosowego i czereśni

Krem z mleka kokosowego i czereśni

TomCook
24 21 15 min
Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek

Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek

Renixx
22 20 40 min
Faszerowana papryka wege

Faszerowana papryka wege

Elinka
21 11 30 min
Owsianka z jabłkiem

Owsianka z jabłkiem

Elinka
23 12 15 min
Placki z cukinii

Placki z cukinii

Iwona Kuczer
25 13 20 min
Chleb wytrawny

Chleb wytrawny

Kinga Bajcar
30 11 60 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Mięsne pierożki z mąki orkiszowej

Mięsne pierożki z mąki orkiszowej

Barbara Strużyna
32 22 60 min
Pomidory z mozzarellą

Pomidory z mozzarellą

Tylko z Natury
22 11 10 min
Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

Stokrotka
23 22 25 min
Ciasto miodowo-piernikowe

Ciasto miodowo-piernikowe

Stokrotka
19 15 60 min
Kotlet rybno-jaglany

Kotlet rybno-jaglany

Iwona Kuczer
19 18 30 min
PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ

PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ

gacek1000
20 15 50 min
Pomysł na grykę

Pomysł na grykę

annika
22 11 60 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Renixx
26 20 60 min
Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej

Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej

Renixx
26 17 40 min
Klopsy z ryżem i warzywami

Klopsy z ryżem i warzywami

Stokrotka
23 21 30 min
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami

Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami

Stokrotka
24 25 40 min
Paprykarz warzywny z kaszą

Paprykarz warzywny z kaszą

dorotaR
20 13 30 min
Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

Kinga Bajcar
25 10 60 min
Placek gryczany  z warzywami

Placek gryczany z warzywami

_Róża_
27 13 15 min
Muffinki migdałowo-jagodowe

Muffinki migdałowo-jagodowe

Iwona Kuczer
23 16 40 min
Szybki murzynek piernikowy

Szybki murzynek piernikowy

Iwona Kuczer
22 13 60 min
Owoce pod migdałową kruszonką

Owoce pod migdałową kruszonką

Iwona Kuczer
22 13 30 min
Słoneczna kanapka

Słoneczna kanapka

Iwona Kuczer
32 34 15 min
Risotto warzywne z shiitake

Risotto warzywne z shiitake

Iwona Kuczer
29 14 40 min
Koktajl z kaszą jaglaną

Koktajl z kaszą jaglaną

Barbara Strużyna
50 30 30 min
Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Agnieszka
19 10 0 min
Hummus z suszonymi pomidarami

Hummus z suszonymi pomidarami

Magda Gaudyn
60 34 45 min
Chińska sałatka curry

Chińska sałatka curry

Iwona Kuczer
51 30 30 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Kakaowa babka gotowana

Kakaowa babka gotowana

Skoter
24 22 30 min
Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z soczewicy

Iwona_
60 27 40 min
Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

Kinga Bajcar
25 14 45 min
Szarlotka z jagodami goji

Szarlotka z jagodami goji

gotujwstylueko.pl
16 11 60 min
Granola z gorącymi malinami

Granola z gorącymi malinami

gotujwstylueko.pl
16 9 40 min
Muffinki amarantusowe

Muffinki amarantusowe

gotujwstylueko.pl
19 13 45 min
Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

Kinga Bajcar
55 29 180 min
Wariacje na temat chleba bez mąki

Wariacje na temat chleba bez mąki

Agnieszka
33 26 180 min
Sałatka z pomidorów i awokado

Sałatka z pomidorów i awokado

PrzepisyMargaretki
59 47 15 min
Amarantusowe jabłuszko

Amarantusowe jabłuszko

annika
26 15 40 min
Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

gotujwstylueko.pl
24 15 45 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet