Szarlotka z jagodami goji
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna typ 550 BIO - 350 g
mąka z amarantusa - 50 g
masło - 250 g
jajka - 5 szt.
śmietana - 2-3 łyżki
kamień winny/proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jabłka soczyste - 1 kg
sok z cytryny trochę
jagody goji - 1 filiżanka
mięta suszona - 1 łyżka
cynamon - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy BIO - 2-3 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.