Czekolada nadziewana
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
Kuwertura mleczna do gotowania Bio - 200 g
foremka - najlepiej aluminiowa mała
Dodatkowe informacje:
Topiąc różne czekolady, nadziewając je różnymi owocami (ananas suszony Bio) oraz np orzechami nerkowca Bio, macadami w bardzo prosty sposób możemy w domowych warunkach przygotować pyszną przekąskę.Posiadając foremki silikonowe w kształcie np małych serduszek czy babeczek w bardzo prosty sposób możemy przygotować domowe czekoladki czy pralinki.
Sposób przygotowania:
Wkładamy do zamrażalnika na godzinę, aby czekolada stężała.
Po upływie odpowiedniego czasu wyjmujemy z foremki i delektujemy się pyszną nadziewaną chrupką czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.