Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
Pomidor - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Sos pomidorowy passata Bio - 200 g
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio butelka
Piersi z Kurczaka - 3 szt.
jajka - 2 szt.
sól trochę
pieprz trochę
suszone oregano Bio trochę
papryka mielona Bio trochę
Sposób przygotowania:
Prażymy do momentu aż zacznie wydobywać się zapach przypominający orzechy. Trwać to będzie około 5-6 minut.
Następnie zalewamy 500 ml wody i gotujemy, aż kasza pochłonie całą wodę.
Całość dobrze mieszamy - masa powinna przypominać konsystencją ciasto naleśnikowe.
Pomidora kroimy w kostkę - wrzucamy na patelnię.
Następnie szatkujemy cebulkę i czosnek, i też podsmażamy na patelni z pomidorem.
Gdy warzywa się podsmażą, a pomidor prawie rozpadnie - dodajemy sos pomidorowy passata Bio.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, suszoną papryką.
Całość mieszamy.
Dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.