![Curry rybne (Macher Jhol)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/120-photo-main.jpg)
Curry rybne (Macher Jhol)
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
ryż basmati biały BIO - 1 szklanka
ziemniak - 2 szt.
kurkuma - 2 łyżeczki
kmin - 1 łyżeczka
kolendra ziarna - 1/2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
czarnuszka - 1/4 łyżeczki
pieprz kajeński - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Macher Jhol najlepiej podawać świeże, w kolorowych nakryciach (odcienie pomarańczu lub niebieskiego), dekorowane zieleniną.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.