Szybki murzynek piernikowy
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko BIO - 1/2 szklanki
mąka typ 550 BIO - 2 szklanki
kakao ciemne BIO - 3 łyżki
cynamon mielony BIO - 2 łyżki
przyprawa do piernika BIO - 1 łyżka
jogurt naturalny BIO - 1/2 szt.
jajko BIO - 1 szt.
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
czekolada BIO posiekana (opcjonalnie) - 1/2 opakowania
orzechy BIO posiekane (opcjonalnie) - 1/2 szklanki
drobny cukier BIO - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Pyszne i szybkie ciasto. Po dodaniu czekolady i orzechów lub wiśni - mrożonych lub z syropu, może być ciastem świątecznym.Sposób przygotowania:
Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej, piec 40-50 min w temp. 180 st C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.