• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

Tylko z Natury

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, zapiekanki

Kuchnia (region): polska

Specjalne: dla dzieci

Użyte składniki:

Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi

25 osób lubi to
27 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

45 min. 6 porcji

Składniki:

cukinia bio - 6 szt.
pieczarki bio - 250 g
cebula bio - 2-3 szt.
koperek świeży - 1 pęk
ser żółty bio - 250 g
sól morska do smaku
pieprz czarny mielony bio do smaku
olej do smażenia bio

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Ryż gotujemy al dente w osolonej lekko wodzie.
Cukinie myjemy pod bieżącą zimną wodą. Kroimy wzdłuż na połowy. Wydrążamy mała łyżeczką środek cukinii. Lekko solimy i pozostawiamy by puściła sok (w ten sposób pozbędziemy się goryczki).
KROK 2:  Wydrążone środki cukinii siekamy na bardzo drobno i solimy by puściły sok. Cebulę obieramy z łupin i siekamy w drobną kostkę. Następnie złocimy na rozgrzanej patelni i dodajemy do ugotowanego ryżu.
Następnie pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu) jedynie lekko oprószone solą - dodajemy wraz z sokiem do ryżu.
KROK 3:  Wydrążone i rozdrobnione środki z cukinii lekko odciskamy z soku. Podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Dodajemy do ryżu.
KROK 4:  Wszystko mieszamy z ugotowanym ryżem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Następnie dodajemy startego na grubych oczkach ok. 50 g żółtego sera - całość dokładnie mieszamy.
KROK 5:  Z połówek cukinii wylewamy sok, wycieramy środek ręcznikiem papierowym i wkładamy do wydrążenia farsz.
KROK 6:  Tak przygotowane cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po tym czasie na wierzchu zapieczonych cukinii układamy plastry sera i zapiekamy do momentu ich rozpuszczenia.
Podajemy na ciepło.
25 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA ŚREDNIO MIELONA 1 kg - SKARBY OCEANU

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA ŚREDNIO MIELONA 1 kg - SKARBY OCEANU

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIECZARKI BRĄZOWE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (tacka ok. 0,30 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PIECZARKI BRĄZOWE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (tacka ok. 0,30 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŻŻ SER ŻÓŁTY GOUDA BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Więcej o produkcie na stronie

    ŻŻ SER ŻÓŁTY GOUDA BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Tylko z Natury

  • Domowa pizza

     Tylko z Natury
  • Ciastka francuskie

     Tylko z Natury
  • Sos korniszonowy

     Tylko z Natury
  • Naleśniki z dżemem truskawkowym

     Tylko z Natury
  • Rosół drobiowo - wołowy

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Soczysty schab pieczony

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami - chińszczyzna

     Tylko z Natury
  • Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem

     Tylko z Natury
  • Farfalle z brokułem i pieczarkami bio

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła, jaja i pomidora

     Tylko z Natury
  • Karp wigilijny w panierce

     Tylko z Natury
  • Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech

     Tylko z Natury
  • Kalafior oraz brokuł z wody

     Tylko z Natury
  • Rosół carry z prażonym słonecznikiem

     Tylko z Natury
  • Żeberka w miodzie

     Tylko z Natury
  • Karp nadziewany kaszą gryczaną

     Tylko z Natury
  • Łosoś w galarecie

     Tylko z Natury
  • Wigilijny bigos z grzybami

     Tylko z Natury
  • Grochówka wojskowa

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty na żeberkach

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa bio

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kalafiora, marchwi, pietruszki i pomidora

     Tylko z Natury
  • Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką

     Tylko z Natury
  • Kopytka

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy - klasyczny

     Tylko z Natury
  • Tort galaretkowy

     Tylko z Natury
  • Sałatka z nowalijek

     Tylko z Natury
  • Schabowy w panierce z płatków jaglanych

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki

     Tylko z Natury
  • Kremowa zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Sos beszamelowy

     Tylko z Natury
  • Sałatka

     Tylko z Natury
  • Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami

     Tylko z Natury
  • Makaron z kiełbaską, cebulką i serem

     Tylko z Natury
  • Sałatka z bulgurem

     Tylko z Natury
  • Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki (oponki drożdżowe)

     Tylko z Natury
  • Rosół imbirowy

     Tylko z Natury
  • Zupa na kwaszonej kapuście

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Cukinia z patelni

     Tylko z Natury
  • Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Placki ziemnaczane

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami w sosie sojowym

     Tylko z Natury
  • Kutia

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowa

     Tylko z Natury
  • Ptysie z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Jaja faszerowane w skorupkach

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Musaka - zapiekanka z bakłażanem

     Tylko z Natury
  • Czerwony barszcz zabielany z kraszonymi ziemniakami

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z cebulą

     Tylko z Natury
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Pomidory z mozzarellą

     Tylko z Natury
  • Ryba panierowana smazona

     Tylko z Natury
  • Ryżanka

     Tylko z Natury
  • Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła i jaj

     Tylko z Natury
  • Koktajl pietruszkowo-brzoskwiniowo-bananowy

     Tylko z Natury
  • Schab po warszawsku

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z kabanosem

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Schab a'la Wellington

     Tylko z Natury
  • Sałatka jarzynowa

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Żeberka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Złoty Chleb

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym

     Tylko z Natury
  • Kruche rurki z kremem

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa z ryżem

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa

     Tylko z Natury
  • Zimowa zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej i selera

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

     Tylko z Natury
  • Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

     Tylko z Natury
  • Oszukane caprese

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z pęczakiem

     Tylko z Natury
  • SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek

     Tylko z Natury
  • Sos śmietanowo-pieczarkowy

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

     Tylko z Natury
  • Kotlety pieczarkowo - jajeczne

     Tylko z Natury
  • Sałatka jesienna

     Tylko z Natury
  • Cukinia z marchewką i cebulką

     Tylko z Natury
  • Dziecinnie prosta babka drożdzowa

     Tylko z Natury
  • Markizy owsiane z marchewką

     Tylko z Natury
  • Gruszka w sosie waniliowym

     Tylko z Natury
  • Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

     Tylko z Natury
  • Schab gotowany

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa

     Tylko z Natury
  • Koktail ogórkowo - ziołowy

     Tylko z Natury
  • Krokiety mięsne

     Tylko z Natury
  • Chleb w jajku

     Tylko z Natury
  • Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

     Tylko z Natury
  • Rolada biszkoptowa z garaletką Wandzi

     Tylko z Natury
  • Schab ze śliwką

     Tylko z Natury
  • Surówka z marchwi, selera i jabłka

     Tylko z Natury
  • Rizotto warzywne

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Jajecznica na maśle z cebulką

     Tylko z Natury
  • Kluski śląskie

     Tylko z Natury
  • Pączki z konfiturą

     Tylko z Natury
  • Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie

     Tylko z Natury
  • Zupa zacierkowa

     Tylko z Natury
  • Boczek rolowany

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa na króliku

     Tylko z Natury
  • Kompot truskawkowo-jabłkowy

     Tylko z Natury
  • Zupa z muli

     Tylko z Natury
  • Farfalle z klopsami

     Tylko z Natury
  • Sernik

     Tylko z Natury
  • Ogórki po Żydowsku

     Tylko z Natury
  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Przecier pomidorowy

     Tylko z Natury
  • Żeberka w piwie

     Tylko z Natury
  • Kluski z makiem

     Tylko z Natury
  • Pierogi twarogowo-szpinakowe

     Tylko z Natury
  • Pstrąg pieczony z warzywami

     Tylko z Natury
  • Kuskus z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina w sosie cebulowo-szczypiorowym

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie maślakowym

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie kurkowym

     Tylko z Natury
  • Knedle z mięsem

     Tylko z Natury
  • Łazanki z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Śledzie w sosie pomidorowym z curry

     Tylko z Natury
  • Pasta z wędzonej makreli na krakersach

     Tylko z Natury
  • Sos czosnkowy

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z wołowiną, pieczarkami w warzywach

     Tylko z Natury
  • Kotlety z jaj (jajeczne)

     Tylko z Natury
  • Zupa rybna

     Tylko z Natury
  • Pierogi z serem

     Tylko z Natury
  • Schab pieczony w rękawie

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Zupa cyferkowa

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa

     Tylko z Natury
  • Ciasto jogurtowe

     Tylko z Natury
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

     Tylko z Natury
  • Jaja na twardo w szynce

     Tylko z Natury
  • Kapusta z grochem

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie

     Tylko z Natury
  • Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Pęczak na słodko

     Tylko z Natury
  • Szybka sałatka

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Zupa z soczewicy czerwonej

     Tylko z Natury
  • Faworki - chrust

     Tylko z Natury
  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

     Tylko z Natury
  • Sernik na kruchym cieście Wandzi

     Tylko z Natury
  • Murzynek

     Tylko z Natury
  • Croissants

     Tylko z Natury
  • Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Surówka z ogórków kwaszonych

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej

     Tylko z Natury
  • Fasola Wigilijna na mleku

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki / pączki kukurydziane

     Tylko z Natury
  • Fusilli ze schabem gotowanym

     Tylko z Natury
  • Łosoś w sosie koperkowym

     Tylko z Natury
  • Wegetariańska galaretka warzywna

     Tylko z Natury
  • Prosta babka budyniowa

     Tylko z Natury
  • Gołąbki w kapuście włoskiej

     Tylko z Natury
  • Tort śmietanowo-malinowy

     Tylko z Natury
  • Zupa krem marchewkowa

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w panierce

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem warzywnym

     Tylko z Natury
  • Gotowana rolada drobiowa faszerowana marchewką, serem i mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki

     Tylko z Natury
  • Pulpety wołowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Pączki z makiem

     Tylko z Natury
  • Sałatka z pomidora i ogórków

     Tylko z Natury
  • Pomidory nadziewane sałatka śledziową

     Tylko z Natury
  • Ziemniaki z masłem i serem

     Tylko z Natury
  • Kolorowe naleśniki

     Tylko z Natury
  • Świderki z warzywami

     Tylko z Natury
  • Muszle ze szpinakiem i ricottą

     Tylko z Natury
  • Zielony koktajl z ogórka

     Tylko z Natury
  • Barszcz biały

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana

     Tylko z Natury
  • Spaghetti bolognese

     Tylko z Natury
  • Quinoa z ryżem, jajko sadzone z marchewką

     Tylko z Natury
  • Ciasto jaglane z garaletką

     Tylko z Natury
  • Bezglutenowe kopytka z okrasą

     Tylko z Natury
  • Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem

     Tylko z Natury
  • Zupa marchewkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Kruche rogaliki

     Tylko z Natury
  • Sałatka makaronowo - brokułowa

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kurczakiem

     Tylko z Natury
  • ZEBRA

     Tylko z Natury
  • Bigos z cukinii

     Tylko z Natury
  • Rolada szpinakowo - łososiowa

     Tylko z Natury
  • Wuzetka W-Z

     Tylko z Natury
  • Placki amarantusowe

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa

     Tylko z Natury
  • Bułka- warkocz

     Tylko z Natury
  • Kapusta z fasolą

     Tylko z Natury
  • Zupa z fasolką szparagową

     Tylko z Natury
  • Bigos

     Tylko z Natury
  • Drożdżowe racuchy z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Kompot wieloowocowy na zimę

     Tylko z Natury
  • Ryba po japońsku

     Tylko z Natury
  • Zupa malezyjsko-polska

     Tylko z Natury
  • Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową

     Tylko z Natury
  • Pasta z warzywami

     Tylko z Natury
  • Żeberka wieprzowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Roladki z tortilli z serem i szynką

     Tylko z Natury
  • Orzechowiec

     Tylko z Natury
  • Pasztet drobiowy

     Tylko z Natury
  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

     Tylko z Natury
  • Marchewka do obiadu

     Tylko z Natury
  • Ryż z jabłkiem i śmietaną

     Tylko z Natury
  • Szarlotka z pianką

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi

     Tylko z Natury
  • Warzywa z patelnii ze schabem

     Tylko z Natury
  • Łosoś wędzony w tortilli

     Tylko z Natury
  • Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy

     Tylko z Natury
  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Kasza gryczana z warzywami

     Tylko z Natury
  • Zupa grzybowa

     Tylko z Natury
  • Quinoa z kurczakiem, kiełbaską i warzywami

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym

     Tylko z Natury
  • Potrawka z kurczaka

     Tylko z Natury
  • Ziołowy kurczak

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone

     Tylko z Natury
  • Kruche ciasteczka jaglane

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Śliwki suszone zawijane w boczku

     Tylko z Natury
  • Pieczona karkówka

     Tylko z Natury
  • Filet z piersi kurczaka z ananasem

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

     Tylko z Natury
  • Pleśniak

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa

     Tylko z Natury
  • Grzyby marynowane

     Tylko z Natury
  • Piwo grzane na zimowe wieczory

     Tylko z Natury
  • Koktajl z banana, pietruszki, borówki amerykańskiej, jabłka i mięty

     Tylko z Natury
  • Sałata z kapusty pekińskiej i roszponki

     Tylko z Natury
  • Zielony kefir

     Tylko z Natury
  • Jajo sadzone na sałacie

     Tylko z Natury
  • Jagła

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa na żeberkach wieprzowych

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone z ryżem

     Tylko z Natury
  • Warzywna zupa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Pierś kurczaka z warzywami

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Marynowana mizeria z ogórków

     Tylko z Natury
  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana z cebulą

     Tylko z Natury
  • Pstrąg faszerowany

     Tylko z Natury
  • Szynka pieczona w warzywach

     Tylko z Natury
  • Diabelska pizza

     Tylko z Natury
  • Łazanki

     Tylko z Natury
  • Ptysie z bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Buraczki do obiadu

     Tylko z Natury
  • Pieczona marchew z cukinią w ziołach

     Tylko z Natury
  • Żur na zakwasie

     Tylko z Natury
  • Rolada makowa

     Tylko z Natury
  • Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Pieczona wieprzowina w sosie z cebuli, marchwi, pomidorów oraz prażonych pestek słonecznika

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z cebulką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Zalewajka na kwaszonej kapuście babci

     Tylko z Natury
  • Krem z warzyw z krążkami cebuli i pieczoną papryką opruszony nasionami konopii

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie winnym

     Tylko z Natury
  • Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Żółta sałatka

     Tylko z Natury
  • Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą

     Tylko z Natury
  • Krupnik z kaszą jaglaną

     Tylko z Natury
  • Gulasz z dzika

     Tylko z Natury
  • Kapusta zasmażana

     Tylko z Natury
  • Zimne nóżki

     Tylko z Natury
  • Babka

     Tylko z Natury
  • Pijany gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Dietetyczny makaron z warzywami

     Tylko z Natury
  • Lasagne bolognese

     Tylko z Natury
  • Porka

     Tylko z Natury
  • Rosół z kury zielononóżki

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe z ryżem

     Tylko z Natury
  • Szynka gotowana

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami po chińsku

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Krabik z jabłka - coś dla niejadka

     Tylko z Natury
  • Pieczeń schabowa

     Tylko z Natury
  • Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Sałatka Zdrowa Zieleninka

     Tylko z Natury
  • Kompot z suszu

     Tylko z Natury
  • Zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Pierogi mięsne zapiekane z pieczarkami w śmietanie pod serową pierzynką

     Tylko z Natury
  • Sos kurkowy

     Tylko z Natury
  • Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką

     Tylko z Natury
  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

     Tylko z Natury
  • Sałatka Jakuba

     Tylko z Natury
  • Sałatka z botwinką

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką, boczkiem, salami, cebulą i mozzarellą,

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym

     Tylko z Natury
Zobacz więcej przepisów
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
Mmm... uwielbiam cukinię, a faszerowana, to po prostu niebo w gębie!
04.03.2014, godz. 14:06
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
My też uwielbiamy
24.08.2020, godz. 10:20
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja od zawsze miałam problem z cukinią, a dokładniej mówiąc z jej goryczką. Od czasu gdy nauczyłam się jej pozbywać uważam cukinię za super warzywo.
30.04.2015, godz. 15:50
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Kiedyś na jakimś portalu kulinarnym dyskutowaliśmy nad zagadnieniem goryczy w cukinii. Ja osobiście mam takie doświadczenia, że świeża cukinia NIGDY nie jest gorzka... a już młoda to w ogóle nie zdarza się... Goryczkę ma zazwyczaj podwiędnięta i długo przechowywana cukinia (najczęściej w temp. pokojowej), zleżała i nieświeża. Kiedyś sama przetestowałam, kiedy włożyłam do lodówki kilka sporych cukinii, których przed wyjazdem na urlop nie zdążyłam przerobić (zwyczajnie o nich zapomniałam) - natomiast w dniu powrotu z urlopu (po 12 dniach) postanowilam przerobić ją na coś a'la leczo. Zawsze goryczka jest wtedy w skórce! Wystarczy cukinię grubo obrać i odrzucić skórkę (czego zazwyczaj nie robię) a miąższ będzie zdatny do użytku.
18.04.2018, godz. 12:17
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
DOBRA RADA - wystarczy odkroić grubą piętkę z umytej cukinii razem ze skórką i po prostu ten odcięty kawałek dotknąć za chwilę językiem tuż przy skórce, kiedy zacznie puszczać sok. Albo minimalny kawałek ugryźć i sprawdzić na surowo, czy nie ma goryczki. Ja często z surowej cukinii robię surówki, ale zazwyczaj z młodziutkiej, więc nauczyłam się, tak na wszelki wypadek, próbować każdej, jakiej używam w danej chwili.
18.04.2018, godz. 12:20
monamari
monamari powiedział/a:
Mniam ... cukinia to jedno z moich najbardziej ulubionych warzyw :)
25.06.2015, godz. 23:30
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Moich również :) Pamiętam od wczesnego dzieciństwa, że zawsze w sezonie była obecna w kuchni mojej Mamy i tak jest do dziś - no i Mama nauczyła się ode mnie używać młodej cukinii przez cały rok, bo jest bez przerwy dostępna w sklepach :) A kiedyś była wyłącznie w letnim sezonie...
18.04.2018, godz. 12:23
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Zawsze robiłam nadzienie z warzyw i sera :)
04.05.2016, godz. 11:46
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Mnie Mama nauczyła faszerować cukinię i paprykę ryżem z przesmażoną włoszczyzną i dużą ilością posiekanych liści selera korzeniowego :) Nie dodajemy żółtego sera, ale zazwyczaj robimy sosik pomidorowy jak do gołąbków - a dla mięsożernych mężczyzn dokładamy mieloną wieprzowinkę jak przy gołąbkach :))
18.04.2018, godz. 12:25
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
pyszne te cukinie :)
25.02.2017, godz. 17:44
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
My też uwielbiamy
24.08.2020, godz. 10:22
KuchniaMagdaLeny
KuchniaMagdaLeny powiedział/a:
Pyszne danie :)
20.01.2018, godz. 00:06
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Racja
24.08.2020, godz. 10:23
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Smakowite i szubkie do przygotowania
28.02.2018, godz. 17:06
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Zwłaszcza w sezonie
24.08.2020, godz. 10:24
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Idealna cukinia. Chętnię przygotuję taką
18.03.2018, godz. 16:33
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
U nas jest często robiona i nie tylko latem.
24.08.2020, godz. 10:24
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
No i naszło mnie bardzo na cukinię - na szczęście mam w lodówce młodą, więc coś sobie dziś na obiadek n nią przygotuję, póki moich mężczyzn w domu nie ma ;)
18.04.2018, godz. 12:27
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Starszego przekonałam do cukinii, ale młody się nie daje ;)
24.08.2020, godz. 10:25
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
smaczne
18.09.2019, godz. 12:35
Renixx
Renixx powiedział/a:
Rewelacja ;)
16.03.2020, godz. 18:45
Skoter
Skoter powiedział/a:
Smaczne danie, moje ulubione
25.05.2020, godz. 09:30
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja lubię też na zimno
24.08.2020, godz. 10:26
Nikita
Nikita powiedział/a:
pyszne danie
27.05.2020, godz. 12:07
matesko
matesko powiedział/a:
Smaczne danie
20.07.2020, godz. 09:50
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszna cukinia
01.09.2020, godz. 09:37
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
03.12.2020, godz. 13:35

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

Dejw88
3 3 30 min
Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

FAMILY
21 19 25 min
Galaretka z kurczaka i warzyw

Galaretka z kurczaka i warzyw

Barbara Strużyna
3 3 70 min
Naleśniki z sokiem z buraka z kokosowym twarożkiem i mandarynką

Naleśniki z sokiem z buraka z kokosowym twarożkiem i mandarynką

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 16 20 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem

Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem

Nikita
10 14 30 min
Baba Ganoush

Baba Ganoush

wegeweda
6 6 45 min
Raw - Spaghetti z cukinii z pysznym sosem

Raw - Spaghetti z cukinii z pysznym sosem

Barbara Strużyna
7 9 20 min
Zielony koktajl 2 sirtfood

Zielony koktajl 2 sirtfood

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 6 5 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).