Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki bio - 250 g
cebula bio - 2-3 szt.
koperek świeży - 1 pęk
sól morska do smaku
pieprz czarny mielony bio do smaku
olej do smażenia bio
Sposób przygotowania:
Cukinie myjemy pod bieżącą zimną wodą. Kroimy wzdłuż na połowy. Wydrążamy mała łyżeczką środek cukinii. Lekko solimy i pozostawiamy by puściła sok (w ten sposób pozbędziemy się goryczki).
Następnie pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu) jedynie lekko oprószone solą - dodajemy wraz z sokiem do ryżu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.