Deser z kaszy manny z musem rabarbarowym
RenixxRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 2 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
cukier - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
rabarbar - 10 dag
galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
mandarynki - 3-4 szt.
borówki amerykańskie - 1/2 szklanki
budyń śmietankowy z cukrem - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wsypać 2 łyżki cukru, rozgotować.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć do przygotowanych pucharków.
Na pozostałym mleku z masłem ciągle mieszając ugotować kaszę mannę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.