Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyAgnieszka Komentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda rewelacyjnie :) zjadłabym z chęcią
26.10.2014, godz. 18:45
Przepis: Sernik kokosowy z kakaową posypką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
sernik uwielbiam
26.10.2014, godz. 18:44
Przepis: Bułki drożdżowe kokosowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla moich córek
26.10.2014, godz. 18:43
Przepis: Babka kokosowo - bananowa
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
banany i żurawinka mniam :)
26.10.2014, godz. 18:42
Przepis: Babeczki z kaszy kukurydzianej z malinową galaretką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają interesująco :) i smakowicie
26.09.2014, godz. 08:57
Przepis: Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
brzmi ciekawie i smakowicie
26.09.2014, godz. 08:56
Przepis: Knedle jaglane z dynią
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takich jeszcze nie jadłam
26.09.2014, godz. 08:55
Przepis: Batoniki musli
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
naturalnie i zdrowo :)
26.09.2014, godz. 08:53
Przepis: Jabłecznik inaczej
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda bajecznie
26.09.2014, godz. 08:52
Przepis: Sola w Gomasio Bio z surówką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
rybka :) w takim wydaniu jeszcze nie jadłam
26.09.2014, godz. 08:51
Przepis: Krakersy sezamowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
moje córy uwielbiają krakersy
26.09.2014, godz. 08:50
Przepis: Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
jem oczami wygląda rewelacyjnie
26.09.2014, godz. 08:49
Przepis: Lody rabarbarowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takich jeszcze nie jadłam
25.07.2014, godz. 09:10
Przepis: Płatki prażone z malinami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
szybko i smacznie
25.07.2014, godz. 09:09
Przepis: Letnie Smoothie
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
idealny na lato :)
25.07.2014, godz. 09:08
Przepis: Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
az ślinka cieknie i brzmi bardzo ciekawie
25.07.2014, godz. 09:03
Przepis: Fasolka szparagowa z papryką i sezamem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie i jeszcze fasolka szparagowa mniam
29.06.2014, godz. 22:12
Przepis: Piaskowe ciastka ryżowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
szybko, smakowicie i prosto :)
29.06.2014, godz. 21:59
Przepis: Ryżowe babeczki bananowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają świetnie
26.06.2014, godz. 13:38
Przepis: Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
w sam na deser
26.06.2014, godz. 13:37
Przepis: Sałatka warzywna z prosem Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
sałatki z prosem nie jadłam
26.06.2014, godz. 13:36
Przepis: Wątróbka drobiowa na prosie Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadłabym :)
26.06.2014, godz. 13:35
Przepis: Grzanki z roladą z sera koziego Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
idealne na śniadanie
26.06.2014, godz. 13:35
Przepis: Krem kasztanowo czekoladowy
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda bardzo smakowicie
26.06.2014, godz. 13:33
Przepis: Owoce pod migdałową kruszonką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
to jest to co łasuchy lubią, mało pracy, dużo owoców
28.05.2014, godz. 15:28
Przepis: Ciastko kokosowe z jagodami goji i polewą czekoladową
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
skusiłabym się
28.05.2014, godz. 15:21
Przepis: Czekolada z jagodami goji
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie
28.05.2014, godz. 15:00
Przepis: Czekolada na gorąco
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam takie czekolady :)
28.05.2014, godz. 14:51
Przepis: Chleb ziemniaczany z kminkiem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takiego jeszcze nie robiłam
28.05.2014, godz. 14:50
Przepis: Sałatka z pokrzywą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
o brzmi bardzo interesująco
28.05.2014, godz. 14:49
Przepis: Jeżynowo-malinowy duet
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
samo zdrowie
28.05.2014, godz. 14:48
Przepis: Mozzarella z rukolą i pokrzywą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
z pokrzywą jeszcze nie jadłam
28.05.2014, godz. 14:47
Przepis: Pianka śmietankowa z jagodami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
pyszny deser
28.05.2014, godz. 14:47
Przepis: Rolada makowa z kremem jogurtowym i malinami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla moich łakomczuchów
28.05.2014, godz. 14:46
Przepis: Truskawkowa fantazja
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
akurat na czasie :)
28.05.2014, godz. 14:46
Przepis: Kluseczki serowe z żurawiną
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
żurawina mniam no i wyglądają świetnie
28.05.2014, godz. 14:44
Przepis: Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
muszę spróbowac je zrobić :)
28.05.2014, godz. 14:43
Przepis: Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda pysznie aż oczami można jeść
28.05.2014, godz. 12:20
Przepis: Rolada ziemniaczana z warzywami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takiej rolady jeszcze nei widziałam ale wygląda smakowicie
28.05.2014, godz. 12:17
Przepis: Czekoladowy ryż preparowany
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
to jest to co misie lubią najbardziej :)
28.05.2014, godz. 12:14
Przepis: Naleśniki cytrusowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
super jak najbardziej dla dzieci
28.05.2014, godz. 12:13
Przepis: Beza z mąką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
to juz wiem co zrobię z białkami :)
28.05.2014, godz. 12:08
Przepis: Sałatka serek wiejski z mandarynką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takiego połączenia jeszcze nie jadłam
28.05.2014, godz. 12:05
Przepis: Sałatka z soczewicą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam soczewice ale w sałatce jeszcze nie jadłam
28.05.2014, godz. 12:02
Przepis: Kisiel malinowy z kuzu
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie :)
28.05.2014, godz. 12:02
Przepis: Pizza z patelni
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
jadłam pycha
27.05.2014, godz. 13:57
Przepis: Sałatka ze świeżym szpinakiem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie
27.05.2014, godz. 13:57
Przepis: Krówki wegańskie
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
ciekawy przepis
27.05.2014, godz. 13:55
Przepis: Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
pycha :)
27.05.2014, godz. 13:55
Przepis: Domowe lody daktylowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
szybko, zdrowo i prosto :)
27.05.2014, godz. 13:54
Przepis: Chleb kukurydziany z żurawiną
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
brzmi smakowicie na dodatek żurawina
27.05.2014, godz. 13:53
Przepis: Majowe ciasto
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
pychotka
07.05.2014, godz. 15:26
Przepis: Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
brzmi ciekawie
07.05.2014, godz. 15:25
Przepis: Kukułcze gniazda
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie jadłam jeszcze
07.05.2014, godz. 15:24
Przepis: Babka jogurtowa
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
do tego polewa :)
07.05.2014, godz. 15:23
Przepis: Kisiel gruszkowy z żurawiną i jagodami Goji
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
mniam żurawinka
07.05.2014, godz. 15:22
Przepis: Kurczak w mleku kokosowym Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadałabym :)
07.05.2014, godz. 15:21
Przepis: Sernik z mlekiem kokosowym Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam serniki
07.05.2014, godz. 15:20
Przepis: Koszyczki wielkanocne
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają super
07.05.2014, godz. 15:20
Przepis: Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takiej jeszcze nie jdałam
13.03.2014, godz. 22:49
Przepis: Dżem z suszonych moreli
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
akurat mam suszone morele :)
13.03.2014, godz. 22:46
Przepis: Pralinki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadłabym :)
13.03.2014, godz. 22:44
Przepis: Zupa z żółtą soczewicą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
jak dla mnie najlepsza zupa ostatnio
25.02.2014, godz. 23:59
Przepis: Żółta soczewica na gęsto
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam soczewicę i z chęcią bym zjadła
25.02.2014, godz. 23:58
Przepis: Placuszki z czarnego ryżu
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
ciekawy pomysł
25.02.2014, godz. 23:25
Przepis: Migdałowe naleśniki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
och migdały coś dla mojej córki
25.02.2014, godz. 23:23
Przepis: Koktajl z jagód Goji i banana
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
porcja witamin
25.02.2014, godz. 23:05
Przepis: Jednogar z quinoą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie jadłam ale przy dzieciach dania jednogarnkowe to plus
25.02.2014, godz. 23:04
Przepis: Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadłabym do kawusi z chęcią
25.02.2014, godz. 23:03
Przepis: Czarne bułeczki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie jadłam jeszcze takich bułeczek ale nie powiem brzmi interesująco
25.02.2014, godz. 23:02
Przepis: Crunchy granola
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
proste i smaczne
25.02.2014, godz. 23:02
Przepis: Domowa musztarda
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
dobry pomysł na pyszną musztardę
25.02.2014, godz. 23:01
Przepis: Sok jabłko z kiwi
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
pyszny sok i to bez sokowirówki
29.01.2014, godz. 16:17
Przepis: Naleśniki z lnem i mąką jaglaną
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
naleśników z lnem jeszcze nie robiłam ale brzmi smakowicie
29.01.2014, godz. 16:15
Przepis: Wątróbka z brzoskwinią
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
hmm nie jadłam jeszcze takiej na słodko
29.01.2014, godz. 15:36
Przepis: Ciasteczka migdałowe z burakiem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
z buraczkami jeszcze nic nie piekłam
29.01.2014, godz. 14:31
Przepis: Rozgrzewająca zupa z ciecierzycy
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
na tą zimę co mamy taka zupa w sam raz
29.01.2014, godz. 14:30
Przepis: Ażurowe naleśniki orzechowe (dwie propozycje podania)
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają rewelacyjnie
29.01.2014, godz. 11:01
Przepis: Bardzo marchewkowe muffiny
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
muszę w końcu wypróbować ciasto z marchewką
27.01.2014, godz. 01:17
Przepis: MINI PIZZA Z PITY
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
fajny pomysł na szybka pizze, którą mogą sam dzieci zrobić
26.01.2014, godz. 12:58
Przepis: PAPRYKI FASZEROWANE
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
chyba w końcu muszę zrobić bo dawno nie robiłam a moje córki uwielbiają paprykę
26.01.2014, godz. 12:56
Przepis: Pierogi z żółtą soczewicą Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie jadłam jeszcze a soczewice lubię
25.01.2014, godz. 15:26
Przepis: Kokosowo-truskawkowe żelki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
w sam raz na urodziny
25.01.2014, godz. 15:06
Przepis: Bułeczki zapiekane z serem i szpinakiem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadłabym :) tylko bez szpinaku :)
25.01.2014, godz. 15:05
Przepis: Knedle migdałowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla mojej córki, która uwielbia migdały
23.01.2014, godz. 00:35
Przepis: Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
w takiej wersji mielonego jeszcze nie jadłam
19.01.2014, godz. 22:10
Przepis: Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie
19.01.2014, godz. 22:08
Przepis: Migdałowe muffiny
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla mojej córki ona uwielbia migdały
11.01.2014, godz. 21:27
Przepis: Pierogi ruskie
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam podsmażane na patelni z cebulką
10.01.2014, godz. 23:46
Przepis: Rolada z kaszą Bulgur Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zrobiłaś smaka
10.01.2014, godz. 23:44
Przepis: Kaczka faszerowana z ziemniaczkami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
no no kaczucha wygląda super ja chyba zrobię kuraka
10.01.2014, godz. 23:42
Przepis: Chleb bezglutenowy
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda smakowicie
10.01.2014, godz. 23:40
Przepis: Zupa krem z soczewicy
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam zupę z soczewicy :) ale takiej z dodatkiem mleka kokosowego jeszcze nie robiłam
26.12.2013, godz. 19:53
Przepis: Wegetariański placek po węgiersku
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają naprawdę apetycznie jak nie przepadam za sosami z warzyw to chętnie bym się skusiła na taki placek
26.12.2013, godz. 19:51
Przepis: Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają super
26.12.2013, godz. 19:50
Przepis: Makowiaczki kresowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla mojego męża i córki
17.12.2013, godz. 23:35
Przepis: Barszczyk
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
czy ja tam widzę makaron??
17.12.2013, godz. 23:32
Przepis: Bezy jaglane
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
jestem ciekawa jak smakują bo wyglądają superowo
17.12.2013, godz. 23:30
Przepis: Zupa buraczkowa
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
o tak dla dzieci idealny :)
01.12.2013, godz. 19:16
Przepis: Drobiowe sakiewki z niespodzianką
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla mojego męża, który kurczaka mógłby jeść codziennie
01.12.2013, godz. 19:15
Przepis: Makaroniki makowo-serowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie jadłam takich jeszcze
01.12.2013, godz. 19:13
Przepis: Kokosowe biszkopciki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
w końcu muszę zrobić, moje córy uwielbiają je strasznie
01.12.2013, godz. 19:11
Przepis: Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda apetycznie
01.12.2013, godz. 18:52
Przepis: Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wygląda apetycznie
01.12.2013, godz. 18:52
Przepis: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam takie zapiekanki :) ziemniaczki i dodatki mniam
01.12.2013, godz. 18:51
Przepis: Gryczane placki z grzybami
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
ja dodawałam biały ser do placuszków musze wypróbować twój sposób
21.11.2013, godz. 21:58
Przepis: Strogonow
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
ach bym zjadła taki talerzyk :)
21.11.2013, godz. 10:19
Przepis: Ciasteczka Maurycowe cynamonowo-orzechowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
rewelacja, uśmiałam się :)
21.11.2013, godz. 10:15
Przepis: Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
coś dla mojego męża i córki
20.11.2013, godz. 14:57
Przepis: Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
takich jeszcze nie jadłam
20.11.2013, godz. 14:56
Przepis: Sałatka wiosenna
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
lubie takie sałatki
20.11.2013, godz. 14:54
Przepis: Zupa pomidorowa
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
moje córki za pomidorową dałyby się pokroić i mogłyby jeść prawie codziennie
20.11.2013, godz. 14:54
Przepis: Pomidory z mozzarellą
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
och zjadłabym, szybkie, proste i na pewno smaczne
20.11.2013, godz. 14:52
Przepis: Babeczki z plastrami kokosowymi Bio
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
zjadłabym z chęcią takie babeczki
17.11.2013, godz. 12:42
Przepis: Pieczony filet z Łososia
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
dawno nie jadłam łososia pieczonego a ten łatwy i smakowity
13.11.2013, godz. 22:33
Wyśmienite pancakes na chłodne poranki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
moje córki uwielbiają pancakes
11.11.2013, godz. 22:01
Przepis: Sałatka z kurczakiem i  Makaronem ASIA WOK NOODLES
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
lubię takie sałatki tylko ja używam piersi smażonej
11.11.2013, godz. 18:27
Przepis: Mozzarella z pomidorem
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze
11.11.2013, godz. 18:26
Przepis: Placki z cukinii
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
dawno nie jadłam
zrobiłaś mi smaka
11.11.2013, godz. 18:23
Przepis: Rosół z kury zielononóżki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
u mnie rosół w każdy weekend
a z zielononóżki jeszcze nie robiłam
11.11.2013, godz. 18:21
Przepis: Gołąbki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam gołąbki
08.11.2013, godz. 09:53
Przepis: Bakaliowe kasztanki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
u nas to są ziemniaczki :)
06.11.2013, godz. 23:01
News: Eko sposoby na infekcje
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
przydadzą się na pewno w najbliższym czasie
06.11.2013, godz. 18:50
Przepis: Wytrawny barszczyk czerwony
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
barszczyk czerwony mniam
06.11.2013, godz. 18:48
Przepis: Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam serniki
06.11.2013, godz. 18:41
News: Pomo doro, czyli złote jabłko
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
moje córki uwielbiają pomidory i mogą je jeść w ilościach hurtowych
06.11.2013, godz. 18:12
News: Kasza jaglana - stare nowe dobro narodowe
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
uwielbiam prażona na patelni z gulaszem mniam
17.10.2013, godz. 00:14
Przepis: Sos cebulowy
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
nie robiłam jeszcze ale brzmi smakowicie
17.10.2013, godz. 00:12
Przepis: Śliwkowe kokosanki
Agnieszka
Agnieszka powiedział/a:
wyglądają smakowicie muszę je wypróbować
17.10.2013, godz. 00:11

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet