Sałatka warzywna z prosem Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
Ziemniaki - 1 kg
Jajka - 6 szt.
Cebula - 2 szt.
Kiełki rzodkiewki - 1 szklanka
Groszek zielony konserwowy Bio - 200 g
Ogórki małosolne - 6 szt.
Sól trochę
Pieprz trochę
Majonez domowy - 200 g
Musztarda domowa - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Przepis na majonez domowy gotujwstylueko.pl/przepisy/domowy-majonezPrzepis na musztardę domową gotujwstylueko.pl/przepisy/domowa-musztarda
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo i po ugotowaniu również kroimy na bardzo drobno.
Cebulę i ogórki także kroimy na drobno.
Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę. Dosypujemy kiełki rzodkiewki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.